PUNJENE PAPRIKE
Potrebno je: 6 -8
paprika babura, 500 gr. mlevenog mešanog mesa,1 glavica crnog luka,ulje,začin,biber,1
paradajz,peršun, celer, aleva paprika, brašno.
1 šoljica pirinča. 1 jaje.
1 veću glavicu crnog luka sitno iseckati i propržiti na ulju pa dodati
mleveno meso i to sve zajedno propržiti.Dodati začin, malo soli,biber,pola
kašičice aleve paprike, pirinač,seckan list peršuna i celera, očišćen
i na kockice iseckan paradajz, 1 celo jaje. Sa ovom smesom puniti oprane
i od peteljki i semena očišćene babure.Složiti ih u posudu po mogućstvu
uspravno u krug ili svaku papriku zatvoriti sa paradajzom pa se onda mogu
složiti i položeno. Naliti vodom da ogreznu i kuvati na tihoj vatri
( kada provriju smanjiti) Kada su kuvane probati i posoliti još malo ako
treba i zapržiti. Uzeti 1-2 kašičice brašna i malo aleve paprike,izmešati
i sipati malo vode da dobijete retku smesu. Sipati u paprike i još malo
kuvati.Voditi računa da ih previše ne zgusnete. Mogu se staviti i u rernu
da se malo zapeku.
Služiti sa kiselom pavlakom.
|